Over: Een eenvoudige configurator voor kozijnen op maat

Kozien, het sublabel van ThermoTotaal, haalde hun leads voornamelijk uit een externe conversiestroom. Om minder afhankelijk te zijn van deze externe partij, wilden ze meer verkeer uit hun eigen website krijgen. De oplossing? Een eigen kozijnconfigurator.

Particulieren of bedrijven die op zoek gaan naar een kozijn, hebben verschillende eisen waar ze rekening mee moeten houden. Om de zoektocht zo makkelijk mogelijk te maken biedt een kozijnconfigurator de uitkomst. Gebruiksvriendelijk voor de klant, maar ook handig voor Kozien zelf. Zo is het voor klanten interessanter om de eigen website te gebruiken in plaats van een externe tussenpartij en heeft Kozien meer controle over het proces.Het was de wens om een unieke kozijnconfigurator te ontwikkelen met een realtime koppeling naar het machinepark. Dit betekent dat wanneer er een order binnenkomt, de machine meteen een seintje krijgt om het op-maat-gemaakte kozijn in productie te nemen. Een complexe uitdaging, waar wij maar al te graag mee aan de slag gingen.

Een goed begin is het halve werk. Daarom vinden we het belangrijk om ons te verdiepen in de klant waar wij voor werken. Tijdens de Sprint 0 kregen we met het hele Tribe-team een rondleiding door de fabriek om alles te weten te komen over het bedrijf, de machines en kozijnen. Een goede basis voor een effectieve samenwerking. 

Ook tijdens het ontwikkelen van de configurator waren de lijntjes kort. Zo hadden we bijna wekelijks contact met elkaar om te sparren en de voortgang door te nemen. 

Uiteindelijk heeft dit geresulteerd in een op-maat-gemaakte configurator. Of eigenlijk: twee op-maat-gemaakte configuratoren. Zo hebben we zowel een versie voor de consument als voor de zakelijke markt gebouwd.

Met de configuratoren is het voor zowel consumenten als zakelijke gebruikers eenvoudig om online een eigen kozijn samen te stellen. Vul de afmetingen in van het kozijn, kies de vakverdeling en bepaal de draairichting. Zo is er binnen no time een kozijn op maat samengesteld. De zakelijke markt heeft wat meer specifieke opties die ze kunnen invullen.

Ga terug naar overzicht
Contact met
ons team
Daan Gönning
Directeur
Contact met Daan
Contact met
ons team
Bert van Nes
Back-end developer
Bert op Github
Try more shortcuts
⌥ Alt
Home
1
Cultuur
2
Diensten
3
Cases
4
Blogs
5
Technology Stack
6
Contact
7
Onze cases
Centrale gegevensopslag voor een actueel klantbeeld
Veilige gegevensuitwisseling met het Credentials Platform
Platform ontwikkeling voor schaalbare leadgeneratie
Automatisering van het kernproces: Meer inzicht in voorraad en verbruik
Snel offertes genereren en een realtime verbinding met het CRM
Proactief informatie uitwisselen met het publicatieplatform