Over: Veilige gegevensuitwisseling met het Credentials Platform

Drie op een rij! Onlangs hebben we een derde platform ontwikkeld voor Zorginstituut Nederland, het Credentials Platform. Met dit systeem kan Zorginstituut Nederland Verifiable Credentials uitgeven. Dit zijn digitale gegevens die een bepaalde organisatie vertegenwoordigen. Het platform maakt deel uit van het KIK-V programma en levert een aanzienlijke krimp in administratieve lasten op.

Ga terug naar overzicht

Zorgverzekeraars en zorgkantoren dienen regelmatig vragen in bij verschillende verpleeghuizen. Omdat er geen doordacht proces was, zat er veel tijd in het beantwoorden van deze vragen. Er moest een methode komen om controle te hebben op inkomende vragen en beantwoording daarvan. Want hoe bepaal je of een partij een vraag mag stellen? En wanneer is het geoorloofd om informatie te verstrekken? Het ontwikkelen van een geautomatiseerd portaal bleek het antwoord. Wij gingen hiermee aan de slag.

Tribe is ontwikkelpartner van Zorginstituut Nederland en het KIK-V programma. Er wordt vaste capaciteit ingekocht om de verschillende digitale ambities van het programma te bereiken. We werken in sprints waarbij een Sprint 0 de start van een nieuw project inluidt. Tijdens de Sprint 0 stemmen we samen met verschillende stakeholders vanuit Zorginstituut Nederland de wensen en eisen af. Dit kan op functioneel niveau zijn, maar kan ook van toepassing zijn op het gebied van informatiebeveiliging.

Met het Credentials Platform kan Zorginstituut Nederland Verifiable Credentials uitgeven. Het platform sluit via een eigen Nuts-node aan bij het netwerk. Het netwerk zorgt vervolgens voor distributie van credentials die via het platform uitgegeven worden. Andere aangesloten partijen kunnen vervolgens via een Datastation (DAAS) de uitgestuurde vraag beantwoorden. Op de achtergrond wordt geverifieerd of een credential dat zij binnenkrijgen geldig is en of deze afkomstig is van een partij die deze mag gebruiken. Dit heeft gezorgd voor een aanzienlijke administratieve lastenverlichting in de zorg.

Ga terug naar overzicht
Contact met
ons team
Bas Dalenoord
Head of Development
Contact met Bas
Contact met
ons team
Bas Dalenoord
Head of Development
Bas op Github
Try more shortcuts
⌥ Alt
Home
1
Cultuur
2
Diensten
3
Cases
4
Blogs
5
Technology Stack
6
Contact
7
Onze cases
Centrale gegevensopslag voor een actueel klantbeeld
Een eenvoudige configurator voor kozijnen op maat
Platform ontwikkeling voor schaalbare leadgeneratie
Automatisering van het kernproces: Meer inzicht in voorraad en verbruik
Snel offertes genereren en een realtime verbinding met het CRM
Proactief informatie uitwisselen met het publicatieplatform