Next JS

Bij Tribe Agency maken we gebruik van Next.js. Het is een waardevolle toevoeging aan onze technology stack, omdat het helpt projecten sneller en efficiënter op te leveren. Maar er zijn nog meer voordelen. We leggen je graag uit wat Next.js en wat de voordelen ervan zijn.

Over de stack

Next.js is een manier om websites en apps te maken die op de computer van de gebruiker snel laden. Het gebruikt trucs om te zorgen dat de website of app snel opstart. Zo hoef je als gebruiker niet te wachten totdat alles is geladen. Next.js is een open source JavaScript framework voor het ontwikkelen van server-side rendered (SSR) webapplicaties en websites. Het is gebaseerd op React en gebruikt dezelfde syntaxis en concepten, maar richt zich op het ontwikkelen van SSR-applicaties in plaats van client-side rendered (CSR) applicaties.

In gebruik voor
 • Zorginstituut
 • Du Gardijn
 • Sprekershuys
Voordelen van

Hiervoor gebruiken wij Next.js
Enkele voorbeelden van wat je met Next.js als front-end developer kunt bouwen zijn:

 • Een statische website genereren: Next.js maakt het mogelijk om je React-applicatie te exporteren naar een statische website, wat betekent dat de HTML, CSS en JavaScript-bestanden worden gegenereerd en op de server worden gehost.
 • Server-side rendering: Next.js kan worden gebruikt om server-side rendering (SSR) te implementeren, wat betekent dat de HTML van je applicatie op de server wordt gegenereerd in plaats van op de cliënt (in de browser).
 • API routes: Next.js biedt de mogelijkheid om API routes te maken, wat betekent dat je API-endpoints kunt maken die gegevens vanuit een database of een andere externe bron kunnen ophalen en terugsturen naar de client.
 • Code splitting: Next.js biedt de mogelijkheid om automatisch code te splitsen, wat betekent dat je je applicatie kunt opdelen in kleinere bundels die alleen worden geladen wanneer ze nodig zijn.

4 voordelen van Next.js
Next.js is ontworpen voor ontwikkelaars. Het wordt gemakkelijker om hoogwaardige web-apps en website te maken. Websites en applicaties die met Next.js worden ontwikkeld hebben meerdere voordelen:

 1. Supersnelle laadtijden: Next.js rendert de html op de server in plaats van op de browser, wat zorgt voor snellere laadtijden dan traditionele websites.
 2. Betere vindbaarheid: Door de snelle laadtijden en de mogelijkheid om een website SEO-geoptimaliseerd aan te bieden, zullen websites en webapplicaties die met Next.js zijn ontwikkeld beter vindbaar zijn in zoekmachines.
 3. Flexibiliteit: Next.js biedt de mogelijkheid om een webapplicatie aan te passen aan de behoeften van de gebruiker, zelfs als er beperkingen zijn binnen een CMS of webshop.
 4. Efficiëntie: Next.js kan gemakkelijk worden gekoppeld aan diverse systemen, waardoor data efficiënt kan worden uitgewisseld en onderlinge koppelingen overbodig worden
Onze stack in
combinatie met
jouw digitalisering
Vragen?
Next JS
Aaron Teering
Front-end developer
Contact met Aaron