Storybook

Storybook gebruiken wij bij Tribe Agency voor het documenteren van componenten voor onze front-end. Het is een waardevolle toevoeging aan onze technologie-stack. Het helpt om efficiënter te werken aan onze projecten en de kwaliteit van onze componenten te verbeteren. En er zijn meer voordelen. Wij leggen je graag uit wat Storybook is en wat die voordelen zijn.

Over de stack

Storybook is een open source tool voor het ontwikkelen, testen en documenteren van componenten voor user interfaces. Het maakt het gemakkelijk om componenten afzonderlijk te ontwikkelen en te testen zonder afhankelijk te zijn van een complete app-omgeving.

In gebruik voor
 • Zorginstituut Nederland
 • Du Gardijn
 • Sprekershuys
 • Thermo Totaal
Voordelen van

Hiervoor zetten wij Storybook in
Storybook zetten we door zijn veelzijdigheid in voor verschillende dingen, zoals:

 • Componenten ontwikkelen en testen: Storybook maakt het gemakkelijk om componenten afzonderlijk te ontwikkelen en te testen, wat helpt bij het verkorten van ontwikkeltijd en het verbeteren van de kwaliteit van de componenten.
 • Interactieve documentatie maken: Storybook biedt de mogelijkheid om interactieve documentatie te maken voor je componenten, wat het gemakkelijker maakt om samen te werken met andere ontwikkelaars en designers.
 • Verschillende libraries en frameworks ondersteunen: Storybook ondersteunt een breed scala aan libraries en frameworks, waaronder React, Vue en Angular, wat het een veelzijdig hulpmiddel maakt voor het ontwikkelen van professionele user interfaces.
 • Verschillende omgevingen testen: Storybook biedt de mogelijkheid om componenten te testen in verschillende omgevingen en op verschillende apparaten, wat helpt bij het verminderen van fouten en het verbeteren van de gebruikerservaring.

5 voordelen van Storybook
Het inzetten van Storybook brengt enkele voordelen met zich mee. Dit zijn enkele voordelen:

 1. Time-saving: door componenten afzonderlijk te ontwikkelen en te testen, helpt Storybook de ontwikkeltijd te verkorten
 2. Verbeterde kwaliteit van componenten: door componenten afzonderlijk te testen en te documenteren, verbetert de kwaliteit van de componenten.
 3. Gemakkelijke samenwerking: door interactieve documentatie te maken, wordt de samenwerking tussen onze ontwikkelaars en designers eenvoudiger.
 4. Veelzijdigheid: door ondersteuning voor verschillende libraries en frameworks, is Storybook een veelzijdig hulpmiddel voor het ontwikkelen van professionele user interfaces.
 5. Verbeterde gebruikerservaring: door componenten te testen in verschillende omgevingen en op verschillende apparaten, helpt Storybook bij het verminderen van fouten en het verbeteren van de gebruikerservaring.
Onze stack in
combinatie met
jouw digitalisering
Vragen?
Storybook
Aaron Teering
Front-end developer
Contact met Aaron