5 redenen waarom jij een agency moet kiezen met ISO 27001 en NEN 7510 certificering

Wat is ISO 27001?

ISO 27001 is een internationale norm voor informatiebeveiliging. Deze norm specificeert de eisen voor het opzetten, implementeren, onderhouden en continu verbeteren van een informatiebeveiligingsbeheersysteem (ISMS) binnen een organisatie. Een ISMS is een systematische benadering van het beheren van gevoelige bedrijfsinformatie om ervoor te zorgen dat deze veilig blijft. Het omvat mensen, processen en IT-systemen en helpt bij het identificeren, beheren en minimaliseren van de risico's voor de informatiebeveiliging.

Wat is de NEN 7510?

NEN 7510 is een Nederlandse norm voor informatiebeveiliging in de zorgsector. De NEN 7510 is specifiek gericht op zorginstellingen en andere organisaties die werken met gevoelige patiëntinformatie. Het doel van de norm is om te zorgen voor een adequate bescherming van de vertrouwelijkheid, integriteit en beschikbaarheid van patiëntgegevens en andere zorginformatie. De norm is gebaseerd op en vergelijkbaar met ISO 27001, maar bevat aanvullende eisen en richtlijnen die specifiek zijn voor de zorgsector.

Voordelen van certificeringen voor jou als klant

Het kiezen van een partij met een ISO27001-certificaat biedt verschillende voordelen, met name op het gebied van informatiebeveiliging. ISO270001 is een internationaal erkende norm voor informatiebeveiligingsbeheer. Het certificaat geeft aan dat het bureau een strikt informatiebeveiligingssysteem (ISMS) heeft geïmplementeerd om gegevens te beschermen. Enkele redenen waarom jij zou moeten kiezen voor een agency met een ISO270001 en NEN 7510 certificaat zijn;

1. Organisatie neemt informatiebeveiliging serieus

Het ISO 27001 certificaat toont aan dat een organisatie serieus bezig is met informatiebeveiliging en dat ze beveiligingsmaatregelen op orde heeft. Zo hanteert Tribe een vier ogen principe tijdens het ontwikkelen van jouw applicatie.

2. Verplichting vanuit de organisatie waarvoor je werkt

Veel bedrijfstakken en regelgevende instanties vereisen naleving van bepaalde normen op het gebied van informatiebeveiliging. Het werken met een agency met een ISO-27001 certificaat kan helpen bij het aantonen van naleving en het verminderen van juridische en regelgevende risico’s.

3. Risicobeheer

Een agency met een ISO27001-certificaat zal een gestructureerd risicobeheerproces hebben om potentiële beveiligingsrisico's te identificeren, te beoordelen en te beperken. Dit kan helpen om de algehele beveiliging van de projecten die ze ontwikkelen te verbeteren.

4. Kostenbesparend

Het kiezen voor een partij met een ISO27001-certificaat kan kostenbesparend werken door de verminderde risico's en mogelijke kostenbesparingen door het voorkomen van beveiligingsincidenten.

5. Altijd het proces verbeteren

Het ISO27001-certificaat vereist dat bedrijven een continu verbeteringsproces implementeren voor hun ISMS. Dit betekent dat de agency voortdurend zijn beveiligingspraktijken evalueert en verbetert om aan de veranderende technologische en bedreigingslandschappen te voldoen.

6. Bonus: met ons kan je jouw pincode wél delen!

Je wilt net als je pincode dat je data natuurlijk niet op straat komt te liggen. Persoonsgegevens van jou en van je klanten zijn net zo geheim als je pincode en je voorkomt dat deze uitlekken.

Door het kiezen voor een partij met ISO27001 en NEN7510 weet je in ieder geval dat er processen ingericht zijn om dit te minimaliseren!

Ga naar overzicht
Meer weten?
Try more shortcuts
⌥ Alt
Home
1
Cultuur
2
Diensten
3
Cases
4
Blogs
5
Technology Stack
6
Contact
7