API’s: de missende schakel in jouw digitale transformatie

Door digitalisering zijn er ontelbaar veel systemen, applicaties en apparaten ontstaan. In het dagelijks gebruik ervan kan het een uitdaging zijn om alles los van elkaar te beheren. Gelukkig is daar een oplossing voor: API’s. Met API’s verbindt je alles aan elkaar zodat je tijd, geld en een heleboel moeite bespaart. Bij Tribe Agency leggen we je graag uit waarom API’s de sleutel zijn naar slimmer werken.

Dit is een API

Iedereen heeft er tegenwoordig mee te maken: API’s. Maar wat is een API nou eigenlijk? API is een afkorting voor Application Programming Interface. Zonder dat je het door hebt zorgen API’s voor ontzettend veel gemak. Een API is een digitale verbinding tussen verschillende systemen en applicaties. Zo’n API-koppeling zorgt dat het mogelijk wordt om op een veilige manier gegevens uit te wisselen.

Hiervoor gebruik je API’s

Er zijn heel veel redenen te bedenken om API’s in te zetten. Je wilt bijvoorbeeld IT-gerelateerde kosten verlagen, je klanttevredenheid verhogen of meer waarde toevoegen aan je bestaande gegevens. De rode draad hierin is vaak dat je als bedrijf wilt dat je systemen met elkaar communiceren. Logisch, want je wilt niet onnodig veel tijd kwijt zijn aan het updaten van alle losse data. Een API maakt het mogelijk dat verschillende programmeertalen van verschillende systemen toch aan elkaar verbonden kunnen worden. Denk aan een mailapplicatie aan je CRM-systeem, je boekhoudsoftware aan een online portaal of je webshop aan je fysieke voorraad. Wat jouw gewenste verbinding ook is. Bij Tribe Agency denken we met je mee en zorgen we voor de juiste koppeling.

Voordelen van API-koppelingen

  • Processen worden geautomatiseerd. Systemen communiceren automatisch met elkaar. Zonder tussenkomst van een mens. Waardoor de foutkans flink verkleind wordt. Ook doordat invoer van gegevens door de koppelingen maar op een plek nodig is.
  • Lagere loonkosten. Doordat systemen automatisch gegevens uitwisselen, is er minder ouderwets handwerk nodig.
  • Realtime inzicht. Doordat systemen data uitwisselen in een fractie van een seconde is alle data overal altijd up-to-date.
  • Een veilige verbinding. Een API-koppeling zorgt dat gegevens afgeschermd worden uitgewisseld. Zo voorkom je dat kwaadwillige ermee aan de haal gaan.
  • Betere customer experience. Door API’s is alle data altijd beschikbaar. Zo kun je alle gegevens direct aanbieden wanneer je klant het nodig heeft.

Voorbeeld van een API

Stel: je hebt een webshop. Dan wil je niet elke keer wanneer iemand een order plaatst dit handmatig verwerken. API’s zijn hier dan de oplossing. Een API zorgt dat alle bestelgegevens terecht komen in je administratie. Daarnaast zorgt een API direct dat je voorraad wordt geupdate, misschien plaatst het zelfs direct een nieuwe order bij je eigen leverancier. De mogelijkheden van API’s zijn eindeloos. Ook voor jouw organisatie. Tribe Agency denkt graag strategisch met je mee. Zoekt samen met jou naar kansen voor jouw organisatie.

Ga naar overzicht
Meer weten?
Daan Gönning
Directeur
Contact met Daan
Try more shortcuts
⌥ Alt
Home
1
Cultuur
2
Diensten
3
Cases
4
Blogs
5
Technology Stack
6
Contact
7