ISO 27001 en NEN 7510: de norm in informatie-beveiliging

Door digitalisering zijn steeds meer gegevens digitaal beschikbaar. Tegelijkertijd is het beschermen van deze gegevens een steeds belangrijker thema. En terecht. Je wilt voorkomen dat vertrouwde data in verkeerde handen valt. Bij Tribe Agency nemen we informatiebeveiliging serieus. Daarom beschikken wij over de ISO 27001 en NEN 7510 certificering. Wij leggen je uit wat het is én waarom het voor jou belangrijk is.

De norm in data security

Als je niet weet waar te beginnen, kan de digitale wereld voelen als het wilde westen. Er zijn veel partijen op de markt die als cowboys te werk gaan als het gaat om security. Bij Tribe Agency vinden we dat dit beter moet. Daarom richten wij ons op de ISO 27001 en NEN 7510 certificaten. Deze zijn de norm als het gaat om informatiebeveiliging. Denk bijvoorbeeld aan de beveiliging van persoonsgegevens (volgens de AVG) en aan bedrijfsgevoelige informatie.

Strenge eisen voor informatiebeveiliging

Voor het behalen van het ISO 27001 en/of NEN 7510 certificaat moet je aan strenge eisen voldoen. Oftewel, heeft een partij deze certificaten? Dan weet je dat die organisatie het écht goed geregeld heeft. Het is namelijk een objectieve beoordeling. Wel zo prettig als je jouw data toevertrouwt aan een leverancier of een partner zoals Tribe Agency.

De NEN 7510 is de nationale standaard van Nederland. De NEN 7510 is in het leven geroepen door Stichting Koninklijk Nederlands Normalisatie Instituut. In hoofdlijnen is de NEN 7510 gelijk aan de ISO 27001. Alleen is de NEN 7510 toegespitst op organisatie die te maken hebben met persoonlijke gezondheidsinformatie. Denk hierbij aan zorginstellingen en hun dienstverleners. En waar de ISO 27001 in sommige gevallen verplicht is, is de NEN 7510 dat niet. De NEN 7510 is vooral een middel om aan te kunnen tonen dan de informatiebeveiliging binnen een organisatie goed gestructureerd is. En dit kunnen aantonen is in sommige gevallen juist wél weer een vereiste.

Ben je benieuwd welke certificering voor jouw organisatie van belang is? Neem dan contact met ons op. Bij Tribe Agency weten we exact welke certificaten voor jouw organisatie nodig zijn.

Tribe Agency: partner met de juiste papieren

Kortom: de ISO 27001 en NEN 7510 certificeringen bieden een stukje zekerheid voor jouw organisatie. Wat betreft informatiebeveiliging handelen we dus met zorg en volgens de laatste richtlijnen. Dit is voor sommige organisaties zelfs een minimale eis om met ons te mogen/kunnen samenwerken. Wil je meer weten over onze certificering? Neem dan contact met ons op.

Ga naar overzicht
Meer weten?
Daan Gönning
Directeur
Contact met Daan
Try more shortcuts
⌥ Alt
Home
1
Cultuur
2
Diensten
3
Cases
4
Blogs
5
Technology Stack
6
Contact
7