Webapplicaties: waarom jij erop in zou moeten zetten

Webapplicaties: waarom jij erop in zou moeten zetten

Als het over webapplicaties gaat, denken sommige mensen al snel aan mobiele apps. Andere mensen denken dat webapplicaties hetzelfde zijn als websites. Terwijl er wel degelijk een verschil zit tussen de drie. Bij Tribe Agency snappen we de verwarring. Daarom leggen we je in dit blog uit wat webapplicaties exact zijn en wat je ermee kunt.

Dit is een webapplicatie

Vroeger moest software geïnstalleerd worden op je computer. Het was hierdoor enkel te gebruiken van achter je bureau. Later kwamen daar de mobiele apps bij. Deze moet je downloaden vanuit de App Store of Google Play Store. Met de komst van webapplicaties is dit allemaal verleden tijd. De webapplicatie, kortweg webapp, is via een URL in je browser direct benaderbaar. Je kunt het zien als een soort van website. Met als verschil dat je een website bekijkt en een webapplicatie gebruikt. Vaak moet je in verband met privacy eerst inloggen. Waarna je een handeling kan uitvoeren die gelijk zorgt voor een verandering in de achterliggende database.

Hiervoor gebruik je webapps

De mogelijkheden met webapps zijn eindeloos. Er zijn dan ook vele varianten. Maar wat ze allemaal met elkaar gemeen hebben: ze zorgen voor een efficiëntere workflow waardoor je zowel tijd als geld bespaart. Bekende voorbeelden van webapps zijn ordersystemen, intra- en extranetomgevingen, administratiesoftware, agendabeheer of CRM’s. Wat jouw bedrijfsproces ook is. Bij Tribe Agency maken we een webapplicatie op maat die jouw onderneming verder helpt.

Voordelen van een webapplicatie

  • Een webapp maakt gebruik van een Single Source of Truth (SSOT). Hiermee wordt voorkomen dat er dubbele of verouderde data in de organisatie beschikbaar is.
  • De applicatie is overal te gebruiken. Zolang er maar internet aanwezig is.
  • Software installeren is niet nodig én iedereen van de laatste versie gebruik laten maken gaat een stuk eenvoudiger.
  • Uiteraard maken we jouw webapp bij Tribe Agency volledig responsive. Je webapp is dan te gebruiken via je smartphone, tablet of computer.
  • Een webapplicatie is eenvoudig door te ontwikkelen en uit te breiden.

Voorbeeld van een webapp

Een webapplicatie is ideaal voor zowel jouw klanten als je eigen organisatie. Door alle systemen te koppelen optimaliseer je bedrijfsprocessen. Met alle data veilig op één plek beschikbaar vanuit de cloud. Een mooi voorbeeld van een effectieve webapp is een klantportaal. Hiermee geef je klanten de mogelijkheid om zelfstandig persoonlijke data te bekijken of wijzigen. Denk hierbij aan het aanmaken of wijzigen van een account, het inzien van orders en facturen of het aanmelden van een retour. Dat allemaal dus zonder dat jij daar naar om hoeft te kijken.

Ga naar overzicht
Meer weten?
Daan Gönning
Directeur
Contact met Daan
Try more shortcuts
⌥ Alt
Home
1
Cultuur
2
Diensten
3
Cases
4
Blogs
5
Technology Stack
6
Contact
7